FAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAILFAIL
Fail
onsdag 15. september 2010
Smør
Smør er et naturprodukt basert på fløte. Smør er kjent i alle kulturer som har holdt husdyr. I Norge er smøret basert på kumelk, me hvis man ikke har ku kan man lage smør av geiter, sauer, bøffeler eller andre pattedyr. Smør brukes til matlaging eller på brødskiva. Fargen på smøret skal være gult. Når man skal lage smør må man kjerne smøret. Da tar man fløten opp i en kjerne, som man skal kjerne manuelt. Etter det skal man ta det opp i en smørpresse, da presses vann og luft ut av smøret. Man kan tilsette urter og/eller salt hvis man vil. Margarin er ikke smør. Margarin blir laget av vegetabisk fett, og det blir ikke smør. På engelsk heter smør butter. Før i tiden kunne man betale skatt med smør. En smørlaup var det samme som 18kg smør.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar